Standard RO

Impresii generale:

American Bully trebuie sa dea impresia de mare putere pentru talia sa. Este un caine compact de talie medie/mare cu un corp musculos si cap greoi. Puternic in miscari, trebuie sa se deplaseze fara a parea obosit. Privire deschisa si atenta la ceea ce se intampla in jur. American Bully trebuie sa prezinte o structura osoasa grea cu aspect impunator si mandru.

Cap:

De lungime medie, profunda cu un craniu larg, prezinta meseteri foarte pronuntati. Stop net si urechi in partea de sus.

Urechi:

Naturale sau taiate (doar pentru SUA)

Bot:

Scurt / mediu rotunjit in partea superioara si usor patrat ca apoi sa se termine brusc sub ochi. Falci bine definite. Mandibula trebuie sa fie puternica si sa exprime o buna potenta in muscare. Buze semideschise, accepta orice docilitate ( de preferinta XL ), dar nu este de preferat. Dintii superiori intalnesc in afara dintii inferiori, inchidere in foarfeca si foarfeca invers admisa. Nas de orice culoare.

Gat:

Greu, usor arcuit, se subtiaza de la umeri la partea posterioara a craniului. (Piele usor lasata acceptata la talia XL).

Umeri:

Amplii, puternici si musculosi.

Spate:

Mai degraba scurt si de lungime medie. O usoara inclinare de la greaban la crupa, este admis si drept cu inclinare blanda si scurta a crupei la baza cozii. (Spate usor mai inalt acceptat la talia XL) dar nedorit la talia STANDARD si POCKET.

Corp:

COaste bine arcuite, profunde in partea posterioara si toate in apropiere. Distanta dintre membrele anterioare este destul de mare pentru a permite dezvoltarea toracelui. Toracele trebuie sa fie extins si adanc.

Coada:

Scurta sau medie in proportie cu dimensiunile, joasa, se subtiaza intr-un varf subtire. (Coada buclata sau sub forma de carlig sau indoita este supusa descalificarii in ring si este considerat un defect grav). Piese sunt acceptate, insa nedorite.

Picioare:

Picioare anterioare drepte daca sunt privite din fata cu oase mari si rotunde, sunt preferate metacarpiene drepte. O usoara rotatie spre exterior a picioarelor este acceptata cu conditia sa nu masoare 45 de grade. (Nu ar trebui sa se curbeze daca sunt privite din fata) picioarele trebuie sa fie de dimensiuni medii, bine arcuite si compacte.

Posterior:

Bine evidentiati muschii, care se incheie la jarete care nu trebuie sa fie intoarse nici in interior nici in exterior (in maniera usoara acceptat la talia XL). Mersul trebuie sa fie puternic si fara efort. Actiunea trebuie sa fie nestapanita, libera si viguroasa, cu o puternica impingere a posteriorului. Membre care distrug si mers greu sunt admise la XL, insa de nepreferat la Standard si Pocket.

Blana:

Par scurt, gros, dur la atingere si lucios.

Culoare:

Toate culorile sunt acceptate cu exceptia culorii merle.

Talia:

Inaltimea si greutatea trebuie sa fie in proportie. talia compacta POCKET BULLY nu trebuie sa depaseasca 43 cm. Talia medie – STANDARD BULLY trebuie cuprinsa intre 43cm si 51cm. Talia mare XL trebuie sa masoare mai mult de 51 cm si sub 61 cm. Masurile trebuie sa fie efectuate la greaban si nu la umeri. Nu este limita speciala de greutate pentru rasa.

Cainele insa trebuie sa fie sanatos, in forma si sa nu para obez.

Defecte:

Defectele pentru descalificare sunt: coada indoita, rasucita si innodata, orice forma de albinism, coada prea lunga sau buclata, prognatism cu pierderi de contact, neidemanare si natura agresiva asupra oamenilor sau cu anumiti oameni.